Ανεξέλεγκτες θα είναι οι συνέπειες για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση, αν δεν βελτιωθούν με άμεσες και γενναίες παρεμβάσεις της πολιτείας οι συνθήκες άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Την πεποίθηση αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος, μιλώντας χτες το βράδυ σε εκδήλωση του φορέα και του ομίλου νέων επιστημόνων και επαγγελματιών Humans, παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη και της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.

«Υπάρχουν εργαλεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την αλλαγή πορείας προς το θετικότερο, ωστόσο θα πρέπει να σταματήσει η λογική του “σκοτώνω ό,τι αναπτύσσεται και προσθέτει αξία στην οικονομία”. Μέχρι σήμερα βλέπουμε αύξηση φόρων, αύξηση του συντελεστή για τις επιχειρήσεις, φόρο στο κρασί, επιβάρυνση του τουρισμού και άλλα πολλά» υπογράμμισε ο κ.Παπαδόπουλος.

Πρόσθεσε πως είναι προφανές ότι στην παρούσα φάση της δημοσιονομικής κρίσης είναι επιβεβλημένη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η ορθή κατανομή των πόρων του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αναπτυξιακό αποτέλεσμα, συμβάλλοντας στην πραγματική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Για τους HUMANS χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Μησιάλης, ο οποίος έκανε αναφορά στον όμιλο και στις προσπάθειες που καταβάλει προκειμένου οι νέοι να ενταχθούν στο επιχειρείν.