Ακυρώθηκε το πρόγραμμα του ΔΝΤ που έληγε τον Μάρτιο

Κοινή συναινέσει η λήξη, αίτηση από την ελληνική πλευρά για νέο πρόγραμμα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12:27
23/02/2016
Ακυρώθηκε το πρόγραμμα του ΔΝΤ που έληγε τον Μάρτιο
2
loading

Δεκτό έγινε το αίτημα της Ελλάδας για ακύρωση του τρέχοντος προγράμματος με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Αντρέας Αντριάνο.

Σύμφωνα με παράγοντα του ΥΠΟΙΚ, το πρόγραμμα έληξε «κοινή συναινέσει» προκειμένου να αποφευχθούν διοικητικές επιβαρύνσεις. Η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει ήδη καταθέσει αίτημα για νέο πρόγραμμα.

«Από κοινού, μεταξύ της κυβέρνησης και του ΔΝΤ, ελήφθη η απόφαση για ακύρωση του τρέχοντος προγράμματος του Ταμείου στη χώρα, προκειμένου να αποφευχθεί η πληρωμή διοικητικών επιβαρύνσεων που σχετίζονται το πρόγραμμα». Αυτό ανέφερε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Ούτως ή άλλως, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έληγε στο τέλος του Μάρτιο εφέτος και η κυβέρνηση έχει ήδη αιτηθεί νέο πρόγραμμα. Στην περίπτωση συμφωνίας, το ΔΝΤ θα συντάξει ένα νέο λεπτομερές πρόγραμμα, υπό την ονομασία Memorandum of Economic and Financial Policies (MEFP), ή Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής. Το MEFP θα πρέπει να «κουμπώσει» με το κείμενο της ευρωπαϊκής πλευράς (MoU), όπως ακριβώς συνέβη με τις περιπτώσεις των δύο πρώτων μνημονίων όπου τα δύο κείμενα «έτρεχαν» παράλληλα.

«Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα του 2012 ακυρώθηκε τον Ιανουάριο του 2016, μετά από σχετικό αίτημα των ελληνικών αρχών», δήλωσε από την πλευρά του ο Αντρέας Αντριάνο.

Εν τω μεταξύ, καταφθάνουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, για συζητήσεις όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις. Από την έκβαση των συζητήσεων αυτών, θα εξαρτηθεί και η ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα των επικεφαλής, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar giorgos

    ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΑΣΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΓΕΙΑ ΔΑΝΗΚΑ ΛΙΓΑ 150 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΞΩΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Η [...] Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ !!!

  2. avatar jasmine

    Nεο προγραμμα? Δηλαδη μνημονιο?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει