Η Ελλάδα θα μπορούσε να παραμείνει στην «περιορισμένη χρεοκοπία» μόνο για λίγες ημέρες, εάν η διαδικασία της ανταλλαγής γίνει σωστά, σύμφωνα με δηλώσεις του David Riley, επικεφαλής του τμήματος της Fitch για τις αξιολογήσεις κρατών, τις οποίες μεταδίδει το Reuters .

Όπως χαρακτηριστικά είπε «μερικές μέρες είναι μια ρεαλιστική εκτίμηση», αλλά πρόσθεσε ότι τα πάντα εξαρτώνται «από το πόσο γρήγορα θα διενεργηθεί η συναλλαγή».

«H εκτίμηση μας είναι ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν τη συναλλαγή με τρόπο που θα περιορίζει στο ελάχιστο την χρονική περίοδο που θα παραμείνει η χώρα σε ‘χρεοκοπία’», είπε εκτιμώντας ότι τα νέα ομόλογα θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα αξιολόγηση B η CCC.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται και στο μικροσκόπιο της Moody΄s, σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης, στην οποία επισημαίνεται ότι ο οίκος «αναλύει τα νέα μέτρα που ανακοίνωσαν οι Ευρωπαίοι στις Βρυξέλλες» και «το κοινό θα έχει σύντομα στα χέρια του την έκθεσή της Moody΄s για τις πιθανές επιπτώσεις στην αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας».