Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αυξήσει τις αγορές ομολόγων τον Δεκέμβριο, εν όψει της διακοπής τους κατά την περίοδο των γιορτών, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Το ευρωσύστημα θα σταματήσει προσωρινά το πρόγραμμα αγορών ομολόγων, από τις 22 Δεκεμβρίου 2015 έως και την 1η Ιανουαρίου 2016, λόγω της αναμενόμενης χαμηλότερης ρευστότητας της αγοράς την περίοδο αυτή και προκειμένου να περιορίσει πιθανές στρεβλώσεις στην αγορά», σημειώνει η ΕΚΤ σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της.

«Οι αγορές θα αρχίσουν και πάλι στις 4 Ιανουαρίου 2016. Οι αγορές κατά την περίοδο από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου θα είναι κάπως εμπροσθοβαρείς για να αξιοποιηθούν οι καλύτερες συνθήκες της αγοράς που αναμένονται στο πρώτο μέρος του μήνα», προσθέτει η κεντρική τράπεζα. Από την έναρξη του προγράμματος αγορών ομολόγων, ύψους 1,1 τρις. ευρώ, τον Μάρτιο, η ΕΚΤ ήταν έτοιμη να προσαρμόζει τον ρυθμό των αγορών, κατά κανόνα κοντά στα 60 δις. ευρώ τον μήνα, για να λαμβάνει υπόψη τις διακυμάνσεις στη δραστηριότητα της αγοράς.