Την αντίθεσή του στην επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί εκφράζει με σημερινή επιστολή του στην κυβέρνηση ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο περιφερειάρχης στην επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, με κοινοποίηση στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, επισημαίνει ότι η καλλιέργεια αμπέλου αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος για τους παραγωγούς της Κρήτης.

Στην ίδια επιστολή του τονίζει ότι «ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί, θα περιορίσει την κατανάλωσή του, γεγονός που εκτιμούμε ότι θα ανακόψει τη δυναμική του, τόσο στην εσωτερική αγορά, όσο και στις ξένες αγορές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης του ελληνικού κρασιού».

Παράλληλα επισημαίνει ότι θα αυξήσει περαιτέρω την παραοικονομία και την τελική επιβάρυνση για τον καταναλωτή.

Στην επιστολή του ο περιφερειάρχης σημειώνει επίσης ότι αναμφισβήτητα ο αγροτικός τομέας αποτελούσε και αποτελεί, ένα δομικό χαρακτηριστικό, της ελληνικής κοινωνίας καθώς και ένα συστατικό παράγοντα της ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Εκτιμά δε ότι είναι ευθύνη και υποχρέωση της πολιτείας, να στηρίζει τον κλάδο θεσπίζοντας κίνητρα προσέλκυσης των νέων στον αγροτικό τομέα κι όχι να αποτρέπει και να αποθαρρύνει την ενασχόληση με το αντικείμενο.