Μαξιλάρι ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες

Ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, βλέπουν οι FT


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:39
19/07/2011
Μαξιλάρι ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες
loading

Το ενδεχόμενο το όποιο σχέδιο για την επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας να οδηγήσει σε «επιλεκτική χρεοκοπία» προκαλεί επιπρόσθετα προβλήματα στους ευρωπαίους ηγέτες, καθώς η ΕΚΤ έχει απειλήσει ότι πιθανόν δεν θα συνεχίσει να δανείζει κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες. Επομένως, αυτές οι παρενέργειες οδηγούν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να στρέψουν την προσοχή τους στη στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αναφέρουν οι Financial Times.

Το ενδεχόμενο προσωρινής στάσης πληρωμών είναι προ των πυλών, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα. Ίσως αυτό να προκύψει και μέσα στην εβδομάδα, πράγμα που κάνει τους ευρωπαίους να βρουν άμεσα ένα σχέδιο στήριξης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Πληροφορίες, από αξιωματούχους που μετέχουν στις διεργασίες, αναφέρουν ότι η συμφωνία διάσωσης πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Ως επικρατέστερη λύση προβλέπεται η δημιουργία ενός μαξιλαριού ρευστότητας, προκειμένου να μην κινδυνεύσει το τραπεζικό σύστημα. Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν ως εγγυήσεις προς την ΕΚΤ, σχολιάζουν οι Financial Times. Παρά το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος έχει προσφέρει εγγυήσεις ύψους 30 δισ. ευρώ σε τραπεζικά ομόλογα, η ΕΚΤ δεν τα έχει αποδεχτεί ως εγγυήσεις. Όταν ενεργοποιηθεί το μαξιλάρι ρευστότητας η ΕΚΤ θα άρει την όποια άρνηση, αναφέρει το δημοσίευμα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει