Την αποχώρησή του από τη θέση του αναπληρωτή εκτελεστικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προαναγγέλλει ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ευχαριστώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, όταν του ζητήθηκε πριν από πέντε μήνες να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση, είχε ήδη οριστεί η τοποθέτησή του στη θέση του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στην «Ένωση για τη Μεσόγειο».

Η ανακοίνωση του κ. Ρουμελιώτη έχει ως εξής:

«Πριν από περίπου πέντε μήνες ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο Υπ. Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μου ζήτησαν να αναλάβω προσωρινά τα καθήκοντα του αναπληρωτή εκτελεστικού διευθυντή στο ΔΝΤ, ώστε να εκπροσωπήσω τη χώρα μας στον διεθνή οργανισμό, σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία. Είχε, όμως, προηγηθεί η τοποθέτησή μου από την ελληνική κυβέρνηση στην εξίσου σημαντική θέση του Αν. Γενικού Γραμματέα στην “Ένωση για τη Μεσόγειο”, που εδρεύει στη Βαρκελώνη. Ήταν, επομένως, αυτονόητο ότι μετά από την παραμονή μου για μια μικρή χρονική περίοδο (6 μηνών) στην Ουάσινγκτον, θα έπρεπε να μεταβώ στη Βαρκελώνη για να αναλάβω τα νέα μου καθήκοντα.

Θα ήθελα επίσης, να διευκρινίσω ότι κατά τη διάρκεια της στενής και άριστης συνεργασίας μου με το Υπουργείο Οικονομικών και ιδιαίτερα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα με την οποία τόσο ο Υπουργός όσο και οι στενοί του συνεργάτες χειρίζονται τα εξαιρετικά δύσκολα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ώστε να αποκατασταθεί, το συντομότερο δυνατόν, η αξιοπιστία και η αναπτυξιακή της προοπτική».