Εγκρίθηκε σήμερα από τη γενική συνέλευση των μετόχων η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα:

«Τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων, μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τραπέζης, έως του ποσού του νυν καταβεβλημένου (δηλαδή, προ της ανωτέρω μειώσεως) κοινού μετοχικού της κεφαλαίου, διά καταβολής μετρητών, με την έκδοση κοινών ονομαστικών μετά ψήφου άυλων μετοχών, ενέκρινε σήμερα η επαναληπτική γενική συνέλευση της Alpha Bank.

Παράλληλα, η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου εντός δωδεκαμήνου περιόδου, ορίσει την τιμή διαθέσεως των νέων μετοχών και εν γένει να υλοποιήσει την παρούσα απόφαση.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε επίσης τη δυνατότητα εκδόσεως μετατρέψιμου (σε κοινές μετά ψήφου μετοχές) ομολογιακού δανείου ανωτάτου ύψους έως ποσοστού 10% επί του νυν καταβεβλημένου συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Τραπέζης, με κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως των κοινών και προνομιούχων μετόχων και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου το τελευταίο να υλοποιήσει την παρούσα απόφαση.

Τέλος ενέκρινε τη μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, στην κατά νόμο κατώτατη αξία των 0,30 ευρώ, διά δημιουργίας ισόποσου (προς τη μείωση) ειδικού αποθεματικού».