Ναι μεν άλλα… Αυτό είναι το κλίμα που μεταδίδουν οι Financial Times σχετικά με την εισήγηση των Θεσμών για την ελληνική πρόταση, καθώς θεωρούν πως αν τελικά υπάρχει έγκριση αυτή θα είναι «οριακή»!

Αξιωματούχοι από το γκρουπ των «σκληροπυρηνικών» χωρών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, «προειδοποιούν ότι οι προτάσεις μπορεί να μην είναι αρκετές για να κερδίσουν τις εξοργισμένες φωνές εναντίον των προηγούμενων προτάσεων της Αθήνας». «Θα είναι μία οριακά θετική απόφαση – αν οι Έλληνες είναι τυχεροί», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τους FT, η συμφωνία διάσωσης δεν βρίσκεται στην ατζέντα του Eurogroup του Σαββάτου. Αντ ‘αυτού, θα αποφασίσει για το αν θα ξεκινήσουν επίσημα οι συνομιλίες με την Αθήνα για ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, κάτι που όπως αναφέρουν αξιωματούχοι είναι πιθανό να κοστίσει πολύ περισσότερο από ό, τι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι Θεσμοί, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, αναμένεται να στείλουν την αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης το βράδυ του Σαββάτου.