Σε λεπτό σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς, καθώς οι διαβουλεύσεις της Τετάρτης απέβησαν άκαρπες, με τις δύο πλευρές να εμφανίζονται αμετακίνητες από τις θέσεις τους.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε άλλος ένας γύρος συζήτησης στα τεχνικά κλιμάκια, ενώ η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα προετοιμαζόταν όλο το βράδυ για τη νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών, ξεκινάει 10 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Για τις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) έχει οριστεί η νέα συνεδρίαση του Eurogroup.

«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος», έγραψε νωρίτερα το πρωί ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Μετά τη διακοπή των διαβουλεύσεων του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των θεσμών λίγο πριν τις 2:00 χθες το βράδυ, τα τεχνικά κλιμάκια έπιασαν ξανά δουλειά σήμερα το πρωί, στις 7:00 για ένα νέο γύρο διαβουλεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπουργοί Οικονομικών έδωσαν χθες διορία στην Αθήνα να καταλήξει σε συμφωνία μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι σήμερα, Πέμπτη, για να συνεδριάσει το Euro working group και στη συνέχεια το Eurogroup.