Να ολοκληρώσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της Ελλάδας, ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες να καταφέρουν να επιβιώσουν, ζητά από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, με επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Πέντε μήνες από την εκλογή της νέας κυβέρνησης η κατάσταση στην αγορά χειροτερεύει από μέρα σε μέρα. Η εκκρεμότητα της συμφωνίας της χώρας μας με τους εταίρους αφαιρεί και την τελευταία ικμάδα δυναμισμού από τον οικονομικό κύκλο και οδηγεί σε πλήρη μαρασμό, με ανυπολόγιστες συνέπειες», υποστηρίζει και προσθέτει: «Η ελληνική οικονομία χρειάζεται τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Η αγορά είναι έτοιμη για ένα νέο ξεκίνημα, πριν είναι πολύ αργά. Η εκκρεμότητα που υπάρχει με τους εταίρους και η «ισορροπία του τρόμου» που παρακολουθούμε από μέρα σε μέρα επί ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Πρόκειται για τον “αργό θάνατο” του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας».