Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι απαραίτητη τις επόμενες ημέρες δήλωσε, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως μεταδίδει το Reuters και επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει την επόμενη κίνηση.

«Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα ξεκινήσουν ξανά, σε τεχνικό επίπεδο πρώτα και μετά σε πολιτικό», σημείωσε, τονίζοντας πως η «Κομισιόν έχει διατυπώσει τις προτάσεις της στον Έλληνα πρωθυπουργό, τις οποίες μελετήσαμε την Πέμπτη το βράδυ».

«Έθεσα το θέμα χθες στον Έλληνα πρωθυπουργό, με τον οποίον πέρασα δυο ώρες, έχοντας συναντηθεί μαζί του τόσες φορές προηγουμένως», είπε στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Culture.

Μάλιστα ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι έδωσε έναν αριθμό παρατηρήσεων και προτάσεων, που η ελληνική κυβέρνηση εξέταζε το βράδυ της Πέμπτης.

Χθες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διεμήνυσε στον Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει να εργαστεί πάνω στην πρόταση που του έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες και να βρει εναλλακτικά μέτρα.

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για νέες προτάσεις και ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει μια απόφαση και να εργαστεί σε αυτές που τις έχουν ήδη κατατεθεί.