Σε εξέλιξη βρίσκεται κόντρα µεταξύ κυβέρνησης και τρόικας σχετικά µε τη µορφή που θα έχει ο υπό σύσταση φορέας (Ταµείο ∆ηµόσιας Περιουσίας), όπου θα ενταχθούν οι προς ιδιωτικοποίηση εταιρείες και ακίνητα του ∆ηµοσίου. Όπως είναι γνωστό, στην τρόικα επικρατεί η άποψη ότι πρέπει ο φορέας αυτός να λειτουργεί στα πρότυπα του γερµανικού οργανισµού, ο οποίος είχε αναλάβει την ιδιωτικοποίηση των δηµόσιων περιουσιακών στοιχείων της πρώην Ανατολικής Γερµανίας.

Ο γερµανικός οργανισµός, ονόµατι Τρόιχαντ, ήταν ανεξάρτητος και προσηλωµένος αποκλειστικά στην πώληση των κρατικών επιχειρήσεων. Όπως αναφέρουν σήμερα «Τα Νέα», η τρόικα θα ήθελε να ακολουθηθεί αυτό το πρότυπο, ώστε ο νέος φορέας να είναι ανεξάρτητος από πιθανές πολιτικές πιέσεις και να προχωρήσει απερίσπαστος στις ιδιωτικοποιήσεις.

Η κυβέρνηση, από την άλλη µεριά, αρνείται κατηγορηµατικά τις εγγυήσεις και σχεδιάζει έναν φορέα στον οποίο η τρόικα θα έχει µόνο συµβουλευτικό ρόλο.

Σε άλλο δημοσίευμα που φιλοξενεί η εφημερίδα «Κεφάλαιο», αναφέρεται ότι οι σχετικές συζητήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες ημέρες. Το συγκεκριμένο ταμείο θα πρέπει να εξουσιοδοτηθεί με «έκτακτες εξουσίες» για πωλήσεις «fast track», για τις οποίες όμως δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο.