Σε προγραμματισμένη εκδήλωση, με ιδιαίτερη σημειολογία, ενόψει των εξελίξεων στον ΟΤΕ, αποδίδουν κύκλοι της Deutsche Telekom την επίσκεψη στην Αθήνα, πολυμελούς κλιμακίου υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΣ της εταιρίας, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ρενέ Όμπερμαν.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, μια φορά το χρόνο το Διοικητικό Συμβούλιο της Deutsche Telekom και το Supervisory Board, δηλαδή το εποπτικό συμβούλιο που επιλέγεται από τους μετόχους για να ελέγχει όλους τους εκτελεστικούς διευθυντές, ακόμη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, συνεδριάζουν εκτός Γερμανίας, σε μια χώρα όπου η D.T. έχει επενδύσεις.

Για φέτος επελέγη η Ελλάδα, προφανώς για να δώσει η εταιρία ένα μήνυμα της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει την επένδυσή της στη χώρα μας και εν προκειμένω στον ΟΤΕ. Στο πλαίσιο αυτό, το κλιμάκιο έφτασε στην Αθήνα, την περασμένη Τρίτη και την επομένη το απόγευμα αναχώρησε για τη Βόνη, αλλά η επίσκεψη δεν ανακοινώθηκε.

Για την παραμονή τους στην Αθήνα τηρήθηκε μυστικότητα και κανείς δεν γνωρίζει αν τα στελέχη της D.T. είχαν επαφές υψηλού επιπέδου με κυβερνητικά στελέχη για το θέμα της αγοράς του επιπλέον 16% που κατέχει το ελληνικό δημόσιο στον ΟΤΕ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μία μέρα μετά την αναχώρησή τους για τη Βόνη, το υπουργείο Οικονομικών έστειλε επιστολή στην D.T. ενημερώνοντας για την πρόθεση του ελληνικού δημοσίου να αποχωρήσει από τη μετοχική σύνθεση του ΟΤΕ.

Θεωρείται, πάντως, βέβαιο ότι τα στελέχη της Deutsche Telekom, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός και κατ΄ επέκταση η επένδυσή τους.