Κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Kριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Stern».

Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, τάσσεται κατηγορηματικά αντίθετη σε ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και διαψεύδει τα σχετικά σενάρια.

«Μπορώ να σας κοιτάξω κατάματα και να πω: Το ζήτημα δεν είναι πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων», υπογραμμίζει η κ. Λαγκάρντ στο εβδομαδιαίο περιοδικό STERN που κυκλοφορεί σήμερα.

Η Γαλλίδα υπουργός διαψεύδει ότι έγινε σχετική συζήτηση στη μυστική συνεδρίαση του Λουξεμβούργου πριν από τρεις εβδομάδες. «Καθόλου», απαντά σε σχετική ερώτηση. Η ίδια ερμηνεύει τη σχετική σεναριολογία περί «haircut» λέγοντας ότι το ζητούν πολλοί ειδικοί, «επειδή θέλουν να κερδίσουν χρήματα».

Η κ. Λαγκάρτ, η οποία προαλείφεται για διάδοχος του Ντομινίκ Στρος Καν στο ΔΝΤ, διαπιστώνει ότι η Ελλάδα «έχει μεν σημειώσει πρόοδο, αλλά πολλά από όσα υποσχέθηκαν πριν από ένα χρόνο, δεν τα έχουν ξεκινήσει ακόμα. «Θα πρέπει να προχωρήσουν αυστηρότερα και ενεργητικότερα», γιατί τώρα το κυριότερο είναι: ‘Δράση, δράση, δράση», λέει χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ.