Με την προσκόμιση απλής εξουσιοδότησης θα μπορεί να γίνεται εφεξής η παραλαβή του κλειδαρίθμου από τις ΔΟΥ, σε περίπτωση μη αυτοπρόσωπης παρουσίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ, σε περιπτώσεις αδυναμίας αυτοπρόσωπης παρουσίας του φυσικού προσώπου ή του νομίμως εκπροσωπούντος το μη φυσικό πρόσωπο στη ΔΟΥ για την παραλαβή του κλειδαρίθμου (αντί του ειδικού πληρεξουσίου), αρκεί η προσκόμιση απλής εξουσιοδότησης η οποία θα φέρει το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος από Αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ, ή από οποιαδήποτε άλλη δημόσια αρχή που έχει το δικαίωμα αυτό και δεν απαιτείται να αναγράφεται σαν ειδικό πληρεξούσιο ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Όσον αφορά εξάλλου τον έλεγχο των αποδείξεων, το υπουργείο διευκρινίζει ότι όταν το ποσό της επιστροφής είναι πάνω από 1.500 ευρώ, θα εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπεται στο σχετικό έγγραφο της ΓΓΠΣ (Δ16 1067094/09 Μαΐου 2011) και στον έλεγχο αυτό, όπως επισημαίνεται, θα περιλαμβάνονται και οι αποδείξεις δαπανών του κωδ. 049, οι οποίες μετά τον έλεγχο θα φυλάσσονται σε κλειστό φάκελο και θα παραμένουν στη Δ.Ο.Υ..