Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε πριν από μερικά λεπτά η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας, στην οποία τονίζει ότι θα παρακολουθεί στενά «μαζί με τους Συλλόγους Μέλη τις εξελίξεις» μετά την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς στην κυβέρνηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα.

Όπως τονίζει το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων τραπεζών θα υπάρξει άμεση παρέμβαση «με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στις τράπεζες, αλλά και των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα».

Παράλληλα, η ΟΤΕΟ γνωστοποιεί ότι ζήτησε άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για την υπόθεση αυτή.

Η ΟΤΟΕ προσθέτει ακόμη πως τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός δημοσίου πυλώνα τραπεζών ο οποίος πρέπει να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας διασφαλίζοντας την ισορροπία του τραπεζικού συστήματος.

Μάλιστα, καλεί την κυβέρνηση «να απαντήσει υπεύθυνα και με σαφήνεια αν εγκαταλείπεται οριστικά η δέσμευσή της για δημιουργία δημοσίου πυλώνα Τραπεζών ή ποια είναι η στρατηγική της για την εξυπηρέτηση του ευαίσθητου τμήματος του Αγροτικού Τομέα».