Το φυτίλι που όλη η αγορά ανέμενε στον τραπεζικό κλάδο, άναψε με την πρόταση της τράπεζας Πειραιώς για την ATE Bank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζεται την πρόταση που κατέθεσε ο Μιχάλης Σάλλας με τις εξελίξεις μάλλον να μετατίθενται για την ερχόμενη εβδομάδα. Προς το παρόν, κρατά στάση αναμονής και αναμένει τι πιθανές κινήσεις και από άλλους τραπεζικούς ομίλους.

Ωστόσο πυρετός διεργασιών επικρατεί στα στρατηγεία των υπόλοιπων τραπεζικών ιδρυμάτων, με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να αποτελεί εδώ και καιρό το «μήλον της έριδος» καθώς από τη μία πλευρά έχει μεγάλο δίκτυο και από την άλλη έχει και μεγάλη «λίμνη καταθέσεων». Να σημειώσουμε ότι ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο του Τ.Τ συμμετέχουν η Εθνική με 6,07% και η Eurobank με 6,08%. Από το πρωί υπάρχει έντονη φημολογία ότι και άλλες τράπεζες θα καταθέσουν πρόταση εξαγοράς τουλάχιστον για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, η πρόταση της τράπεζας Πειραιώς, ενδέχεται να «σκοντάψει» στο οικονομικό μέρος, καθώς η προσφορά θεωρείται αρκετά χαμηλή αφού αντιστοιχεί περίπου στις τρέχουσες κεφαλαιοποιήσεις των δύο τραπεζών.