«Το δημόσιο θα εξετάσει την πρόταση», είναι η πρώτη αντίδραση κύκλων του
υπουργείου Οικονομικών για την πρόθεση εξαγοράς της Αγροτικής Τράπεζας
και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Τράπεζα Πειραιώς.

Επίσημες
ανακοινώσεις αναμένονται στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί η διοίκηση της
Τράπεζας Πειραιώς στις 11:30. Την πρόταση εξαγοράς αναμένεται να διατυπώσει ο επικεφαλής του ομίλου της
Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το protothema.gr επικαλούμενο πηγές της Τράπεζας Πειραιώς, η κυβέρνηση ενημερώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης για την πρόθεση αυτή.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σπύρος Καπράλος αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των τριών τραπεζών, έπειτα από ενημέρωση από την Τράπεζα Πειραιώς ότι υπέβαλε πρόταση για την εξαγορά σημαντικών μεριδίων στις δύο τράπεζες. Η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών των τραπεζών αναμένεται να γίνει μετά την έκδοση των σχετικών ανακοινώσεων.

Από το βήμα της βουλής χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τάχθηκε για άλλη μια φορά υπέρ των συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο, κάνοντας λόγο για συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση πυροδοτεί εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μία ισχυρή τράπεζα, στην οποία το δημόσιο θα έχει σημαντικό ποσοστό, αναφέρει παράγοντας του οικονομικού επιτελείου.