Οι οικονομικές δυσκολίες στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» στις 13 περιφέρειες της χώρας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν σήμερα οι 13 περιφερειάρχες με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον υφυπουργό, Φίλιππο Σαχινίδη, και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Ηλία Πλασκοβίτη.

Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεσμεύτηκε να δοθεί λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, τόσο για τα χρέη των προηγούμενων, με την ψήφιση σχετικής τροπολογίας, όσο και για την κάλυψη των αναγκών των Δήμων που αναλαμβάνουν τη μεταφορά των μαθητών από την 1η Ιουλίου 2011.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε επίσης και το θέμα της μισθοδοσίας του προσωπικού καθώς και των λειτουργικών εξόδων που αντιμετωπίζει ο νέος θεσμός και συναποφασίστηκε να υπάρξει διάλογος σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο για την επίλυσή τους.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός δήλωσε:

«Σήμερα βρεθήκαμε με τον υπουργό, Γ. Παπακωνσταντίνου και συζητήσαμε θέματα τα οποία έχουν σχέση με εμπλοκές, κυρίως σε οικονομικά ζητήματα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο το χρονικό σημείο όπου καλούνται οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, και να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Αυτό δε θα καταστεί εφικτό εάν δεν διευθετηθούν θέματα γραφειοκρατίας και εάν τα υπουργεία δε δώσουν την υπόσταση που αρμόζει στους 13 Περιφερειάρχες της χώρας. Πρέπει να μας λύσουν τα χέρια για να μπορέσουμε από κοινού να βαδίσουμε».