Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Σε εξοικονόμηση 30 εκατ. ευρώ προσβλέπει το υπουργείο Οικονομικών από την καθιέρωση του ηλεκτρονικού παραβόλου καθώς όπως αναφέρεται στο φορολογικό νομοσχέδιο τόσο κοστίζει η παραγωγή και πώληση 20 εκατ. παραβόλων τον χρόνο.

Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου προβλέπει την αντικατάσταση του έντυπου παραβόλου με μοναδικούς, ψηφιακούς κωδικούς, που δημιουργούνται, πιστοποιούνται και ελέγχονται από κεντρικό πληροφορικό σύστημα διάθεσης, που θα διαχειρίζεται κεντρική δημόσια υπηρεσία.

Η προμήθεια και η πληρωμή από τον πολίτη θα γίνεται με εναλλακτικούς, ισοδύναμους τρόπους (ιστότοπο της υπηρεσίας διάθεσης, ΚΕΠ, τράπεζες κ.λπ.), κάνοντας χρήση των διαφορετικών δυνατοτήτων που του παρέχει ο κάθε τρόπος, π.χ. άμεση πληρωμή, πιστωτική κάρτα, πληρωμή με χρήση τραπεζικών υπηρεσιών μέσω δικτύου, τηλεφώνου, κινητής τηλεφωνίας, αυτόματων ταμειακών μηχανών κ.ά.