Περιθώριο έως τις 20 Μαρτίου δόθηκε στη Βουλγαρία για να εξοφλήσει το συσσωρευμένο χρέος των 7,3 εκατ., έτσι ώστε να προχωρήσει η λειτουργία της διεθνούς κοινοπραξίας του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής συντονίστριας εταιρείας του έργου Transneft, Μιχαήλ Μπάρκοφ.

Εν τω μεταξύ, στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν οι ρωσικές προτάσεις για ελαχιστοποίηση των εξόδων και ειδικότερα για περιορισμό του προσωπικού και των ενοικίων.

Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 2 Ιουνίου, ενώ «εάν η βουλγαρική πλευρά δεν καταβάλει το χρέος της και δεν εγκρίνει τη βελτιωμένη έκθεση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τότε θα αποφασιστεί να περάσει η εταιρεία σε καθεστώς “εν υπνώσει”, δηλαδή θα παραμείνει μόνο το κεντρικό γραφείο στο Άμστερνταμ με έναν υπάλληλο», σημείωσε ο κ. Μπάρκοφ.

Το ρωσικό δίκτυο αναφέρεται και στο «ελληνικό χρέος ύψους 1,269 εκατ. ευρώ», σημειώνοντας όμως ότι η ελληνική πλευρά συμφώνησε να καλύψει πλήρως την πληρωμή του αναλογούντος ΦΠΑ για τα έτη 2008-2010, αλλά και ότι «εάν έως την 1η Μαΐου οι Έλληνες δεν μπορέσουν να πληρώσουν, το ποσό θα διαιρεθεί μεταξύ όλων των μελών της κοινοπραξίας, περίπου από 350.000 ευρώ».