Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την αλλαγή στους όρους της πρότασης που κατέθεσε η Euronext για τα Ελληνικά Χρηματιστήρια.
Πιο αναλυτικά:
1.Στις 7 Νοεμβρίου 2025 (η «Ημερομηνία Αναθεώρησης»), η Euronext ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με το άρθρο 21, παράγραφος 2 του Ν. 3461/2006 (ο «Νόμος»), έχει υποβάλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (η «ΕΚ») αίτηση αναθεώρησης της προαιρετικής δημόσιας πρότασης («η Δημόσια Πρόταση») που ο Προτείνων είχε υποβάλει στις 30 Ιουλίου 2025 (η «Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης») με σκοπό να αποκτήσει το σύνολο των κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,42 εκάστη (η κάθε μία, «Μετοχή ΑΤΗΕΧ»), εκδόσεως της ATHEX, τις οποίες η EURONEXT και τα «πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα» (όπως ορίζονται στο άρθρο 2 στοιχ. (ε) του Νόμου) με την Euronext, δεν κατείχαν, άμεσα ή έμμεσα, κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης.
2.Σύμφωνα με τους αναθεωρημένους όρους της Δημόσιας Πρότασης, ο ελάχιστος αριθμός μετοχών που θα πρέπει να έχουν προσφερθεί στον Προτείνοντα νομίμως και εγκύρως προκειμένου να ολοκληρωθεί η Δημόσια Πρόταση πρέπει να είναι ίσος με 28.925.001 Μετοχές ATHEX, που αντιστοιχούν σε 50% πλέον μίας (1) Μετοχής της ATHEX επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ATHEX των οποίων η άσκηση δεν τελεί σε αναστολή (ο «Μειωμένος Ελάχιστος Αριθμός Μετοχών»).
3.Στις 10 Noεμβρίου 2025 το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την αναθεώρηση της Δημόσιας Πρότασης, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Νόμου.
4.Η αναθεώρηση της Δημόσιας Πρότασης δεν παρατείνει την περίοδο αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, η οποία ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου 2025 και λήγει στις 17 Νοεμβρίου 2025, με τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα (η «Περίοδος Αποδοχής»).
5.Όλοι οι υπόλοιποι όροι της Δημόσιας Πρότασης που περιλαμβάνονται στο Πληροφοριακό Δελτίο που εγκρίθηκε από την ΕΚ στις 3 Οκτωβρίου 2025 και δημοσιεύτηκε σύμφωνα με το Νόμο (το “Πληροφοριακό Δελτίο”) παραμένουν αμετάβλητοι.