Η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου, με τη συμμετοχή των Ενώσεων Καταναλωτών και των δικηγορικών συλλόγων για την παροχή νομικής συνδρομής στους υπερχρεωμένους οφειλέτες αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Αυτό τόνισε, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τις Ενώσεις Καταναλωτών από όλη την χώρα, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου, αναφέρθηκε ακόμη στην εφαρμογή του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επεσήμανε την αναγκαιότητα της ισχυροποίησης του νομικού πλαισίου προκειμένου να προστατεύονται οι οφειλέτες από αθέμιτες εισπρακτικές μεθοδεύσεις και να διασφαλίζεται η προστασία της ιδιωτικής σφαίρας και της προσωπικότητας του πολίτη.

Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε, ότι στις συνθήκες κοινωνικό – οικονομικής κρίσης που διανύουμε, είναι απαραίτητη η στενή συνεργασία με τις καταναλωτικές οργανώσεις και πρότεινε μια μορφή μόνιμης συνεργασίας παραγωγών και καταναλωτών, με αναφορά στο Ελληνικό Δίκτυο Παραγωγών – Καταναλωτών, πρόταση με την οποία συμφώνησαν οι Ενώσεις Καταναλωτών.

Στη συνάντηση, κατά την οποία ήταν παρών και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, κ. Δημήτρης Σπυράκος, ο κ. Κεγκέρογλου, ανέπτυξε τις βασικές πολιτικές και τις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας στον τομέα της προστασίας του καταναλωτή.

Ο υφυπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε ειδικότερα στις ευαίσθητων κατηγοριών καταναλωτών, τονίζοντας, ότι υπάρχει ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα ο σχεδιασμός και η προβολή σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) ενός εθνικού προτύπου για τις φιλικές επιχειρήσεις προς τις συγκεκριμένες ευαίσθητες κατηγορίες καταναλωτών.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν η πιστοποίηση των Ενώσεων Καταναλωτών και η εκπροσώπηση των καταναλωτών στα όργανα των φορέων, η πρωτοβουλία για την αναδιοργάνωση και την αναβάθμιση των επιτροπών φιλικού διακανονισμού, και η διαδικασία αναγνώρισης της διαχειριστικής επάρκειας των Ενώσεων Καταναλωτών για συμμετοχή σε προγράμματα ΕΣΠΑ, καθώς και η ενίσχυση δραστηριοτήτων των Ενώσεων Καταναλωτών, που είναι και πολιτική βούληση του υπουργείου.