Στον εισαγγελέα έχουν σταλεί δεκάδες υποθέσεις σκανδάλων με προμήθειες και συνταγογράφηση σε νοσοκομεία, με τη ζημιά για το δημόσιο να ξεπερνά τα 7,3 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από έγγραφο που έστειλε στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο γενικός επιθεωρητής υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΥΠ), Μιχάλης Σαμπατακάκης.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι τα στοιχεία εστάλησαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές λόγω ύπαρξης αποχρωσών ενδείξεων διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Στις εν λόγω υποθέσεις δεν συμπεριλαμβάνονται 72 πορίσματα ελέγχου, 302 συμβάσεων μεταξύ της SIEMENS και Νοσοκομείων, τα οποία μετά την υποβολή τους από το ΣΕΥΥΠ στον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής διαβιβάσθηκαν από τον ίδιο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Συνοπτικά το 2010 ογδόντα από τα πορίσματα ελέγχου διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ 24 διαβιβάσθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο μετά από τον καταλογισμό από τους Επιθεωρητές της ζημίας του Δημοσίου.

Η συνολική καταλογισθείσα ζημία του Δημοσίου για τα πιο πάνω πορίσματα ανέρχεται στο ποσό των 7.332.866 ευρώ, ενώ από τους ελέγχους στις κάρτες μετακίνησης ΑμεΑ που εκδίδονται σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ εξοικονομήθηκαν από επιστροφές περίπου 2.500.000 ευρώ.