Ο δισεκατομμυριούχος των hedge funds και ιδιοκτήτης των Mets, Στιβ Κοέν, πιστεύει ότι η εβδομάδα εργασίας τεσσάρων ημερών θα μπορούσε σύντομα να γίνει ο κανόνας – μια ιδέα που επηρέασε επίσης την επένδυσή του το 2023 στο πρωτάθλημα γκολφ TGL.

«Νομίζω ότι θα είχα κάνει την επένδυση στο γκολφ ούτως ή άλλως, επειδή πιστεύω ότι υπάρχει μια πιο μακροπρόθεσμη σκέψη, αλλά η πεποίθησή μου είναι ότι η εβδομάδα εργασίας τεσσάρων ημερών έρχεται», δήλωσε ο Κοέν στην εκπομπή «Squawk Box» του CNBC την Τετάρτη.

Η αυξανόμενη παρουσία της τεχνητής νοημοσύνης θα συμβάλει πιθανότατα επίσης σε μια συντομότερη εβδομάδα εργασίας, καθώς και το γεγονός ότι υπάρχουν γενικά χαμηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας την Παρασκευή, δήλωσε ο Κοέν.

Το οικογενειακό γραφείο του Cohen, Cohen Private Ventures, αγόρασε τα δικαιώματα της ομάδας της Νέας Υόρκης στο νέο πρωτάθλημα γκολφ υψηλής τεχνολογίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Κοέν βρίσκεται σε συζητήσεις για να επενδύσει και στο PGA Tour.

Πρόσθεσε ότι αν και δεν είναι σίγουρος πότε ακριβώς θα γίνει η αλλαγή, πιστεύει ότι η τετραήμερη εβδομάδα εργασίας έρχεται.