Θύμα της γραφειοκρατίας και των καθυστερήσεων των αρμόδιων υπηρεσιών έχει πέσει ένας άνδρας. Ο κ. Δημήτρης ο οποίος είναι ευάλωτος δανειολήπτης έχει απορριφθεί από τον εξωδικαστικό μηχανισμό καθώς είναι σε διάσταση με την σύζυγό του και δεν έχει βγει διαζύγιο για να δηλωθεί στην εφορία.

Ο ίδιος μίλησε το πρωί της Τετάρτης 13/3 στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και εξήγησε: «Βρίσκομαι σε διαδικασία πλειστηριασμού α κατοικίας η οποία ανεβλήθη καθώς υπέβαλα αίτημα ως ευάλωτος. Το αίτημα απορρίφθηκε γιατί για τους ευάλωτους το όριο είναι κοντά στα 10.300 ευρώ. Η μεν πρώην σύζυγος νομικά έχει εισόδημα κοντά στις 7.000 ευρώ, εγώ παίρνω το ΚΕΑ κοντά στα 2.400 ευρώ, έχω μόνο αυτό δεν ζω από κάτι άλλο. Δεν έχουμε πάρει διαζύγιο αλλά είμαστε σε διάσταση».

«Συνυπολογίζεται το τεκμήριο διαβίωσης. Είναι ο “αέρας” μη πραγματικού εισοδήματος και μας πετάει έξω από τον εξωδικαστικό κατευθείαν. Δεν υπάρχει το νομικό έρεισμα να το αποδείξω αυτό και αποτέλεσμα είναι να μην μπορώ να πάω παραπέρα, ούτε να πάρω το ευεργετικό του νόμου του καινούριου της β κατοικίας. Είναι πολλά χρόνια αυτή η ιστορία πάνω από 12 χρόνια» επεσήμανε αρχικά ο ίδιος ο κ. Δημήτρης.

«Το τεκμήριο διαβίωσης θεωρείται εισόδημα για την εφορία», συμπλήρωσε.