Μετά την περαίωση, έρχεται ρύθμιση για τους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων που τα τελευταία 15 χρόνια φαίνεται ότι «ξέχασαν» να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν.

Το υπουργείο Οικονομικών μελετάει την προώθηση νέας ευνοϊκής ρύθμισης για 14.000 μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, η οποία, εφόσον αποφασιστεί, θα περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Φεβρουάριο.

Πρόκειται για ιδιοκτήτες ακινήτων με περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ, αρκετοί εκ των οποίων για περισσότερα από 10 χρόνια δεν υπέβαλλαν και δεν πλήρωναν τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση θα αφορά σε ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΦΜΑΠ από το 1997 έως και το 2007. Στο οικονομικό επιτελείο, εκτιμούν ότι από αυτήν την ρύθμιση μπορούν να προκύψουν έσοδα της τάξης των 200 – 250 εκατ. ευρώ.

Από τη στιγμή όπου θα ψηφιστεί η ρύθμιση, οι εφορίες θα αποστείλουν τα σχετικά σημειώματα στους 14.000 ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα πρέπει να σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, όπως έγινε και με την περαίωση.