Ένας πρώην αναλυτής της Goldman Sachs καταδικάστηκε σε δικαστήριο του Λονδίνου την Πέμπτη για τη χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών για να αγοράσει μετοχές εισηγμένων εταιρειών και να κερδίσει πάνω από 140.000 λίρες (175.650 δολάρια), δήλωσε εκπρόσωπος της Αρχής Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (Financial Conduct Authority).

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μοχάμεντ Ζίνα, 35 ετών, εργαζόταν στην ομάδα επίλυσης συγκρούσεων της Goldman Sachs, στο Λονδίνο. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι χρησιμοποίησε εμπιστευτικές πληροφορίες για να αγοράσει μετοχές σε έξι εταιρείες, το διάστημα μεταξύ Ιουλίου 2016 και Δεκεμβρίου 2017, συμπεριλαμβανομένης της Arm Holdings, εταιρείας κατασκευής τσιπ, γνωρίζοντας την επικείμενη εξαγορά ύψους 32 δισ. δολαρίων από τον όμιλο SoftBank.

Είχε δηλώσει αθώος για έξι αδικήματα εμπιστευτικών πληροφοριών και τρεις κατηγορίες απάτης επειδή φέρεται να είπε ψέματα στην Tesco Bank σχετικά με τον σκοπό των δανείων, τα οποία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά των μετοχών.

Εκπρόσωπος της FCA, η οποία άσκησε την ποινική δίωξη, δήλωσε ότι ο Ζίνα καταδικάστηκε και για τις εννέα κατηγορίες μετά από δίκη στο Southwark Crown Court.

Ο αδελφός του, πρώην συνεργάτης της δικηγορικής εταιρείας Clifford Chance, είχε επίσης δικαστεί, αλλά απαλλάχθηκε και από τις εννέα κατηγορίες με εντολή του δικαστή στις 5 Φεβρουαρίου.