Την ώρα που οι καταναλωτές συνεχίζουν ψάχνουν το σωστό… χρώμα σχετικά με το ποιο χρωματιστό τιμολόγιο ρεύματος να διαλέξουν, πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους φέρνει μια νέα οικονομικότερη πρόταση, που όμως είναι εκτός πλαισίου.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του OPEN για τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος, ο πάροχος φέρνει ένα πέμπτο και πιο ευέλικτο, με χαμηλότερη τιμή το οποίο «κερδίζει» έδαφος μεταξύ των καταναλωτών. Πρόκειται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για ένα τιμολόγιο οκτώ μηνών και η τιμή του θα «κλειδώνει» στα 12,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Οι τέσσερις χρωματικές κατηγορίες

Από 1-1-2024 υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες τιμολογίων:

  • Το σταθερό τιμολόγιομε μπλε σήμανση και σταθερή τιμή προμήθειας (€/kWh) για όλη την περίοδο της σύμβασης.
  • Το ειδικό κοινό τιμολόγιομε πράσινη σήμανση, στο οποίο ο προμηθευτής θα ανακοινώνει την τιμή χρέωσης έως την πρώτη ημέρα του μήνα εφαρμογής, δηλαδή οι καταναλωτές θα γνωρίζουν κάθε 1η του μηνός την τιμή που θα πληρώνουν.
  • Τα λοιπά κυμαινόμενα τιμολόγια, με κίτρινη σήμανση, στα οποία περιλαμβάνονται τα τιμολόγια με κυμαινόμενη χρέωση προμήθειας (€/kWh), όπου η τιμή μεταβάλλεται, σύμφωνα με τις διακυμάνσεις της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Τα δυναμικά τιμολόγιαμε πορτοκαλί σήμανση, περιλαμβάνονται τα τιμολόγια των οποίων η τιμή μεταβάλλεται, με βάση τις τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας εντός της ημέρας. Προϋπόθεση για να προσφερθούν τα συγκεκριμένα τιμολόγια είναι η ύπαρξη έξυπνου μετρητή.