Πιστή στις προγραμματισμένες μειώσεις τιμών θα παραμείνει η ΙΚΕΑ, παρά τις διαταραχές στην Ερυθρά Θάλασσα που ανεβάζουν το κόστος.

«Η δέσμευσή μας να κάνουμε … μόνιμες μειώσεις τιμών συνεχίζεται», δήλωσε ο Jesper Brodin, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ingka, στον οποίο ανήκουν τα περισσότερα καταστήματα ΙΚΕΑ παγκοσμίως, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Ο όμιλος Ingka Group, όπως αναφέρει το Reuters, έχει προϋπολογίσει περισσότερα από 1 δισ. ευρώ σε μειώσεις τιμών σε όλες τις αγορές του από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο και σκοπεύει να συνεχίσει τη μείωση των τιμών το 2024.

Οι επιθέσεις σε πλοία από τους Χούθι στην Υεμένη, οι οποίοι λένε ότι ενεργούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, έχουν διαταράξει το παγκόσμιο εμπόριο με τους ναυτιλιακούς κολοσσούς να ανακατευθύνουν τα πλοία γύρω από το νότιο άκρο της Αφρικής, ένα μακρύτερο και ακριβότερο ταξίδι.

Το υψηλότερο κόστος μεταφοράς έχει πυροδοτήσει φόβους για νέες πληθωριστικές πιέσεις, τη στιγμή που οι καταναλωτές είχαν ανακουφιστεί λίγο από τις τιμές που έδειχναν να αρχίζουν να υποχωρούν.