Την ανησυχία τους ότι θα επέλθει μείωση της ποιότητας των προσφερομένων προϊόντων και υπηρεσιών εκφράζουν οι μικρομεσαίοι με αφορμή τις νέες επιβαρύνσεις που φέρνει η νέα αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και η γενικότερη οικονομική κατάσταση των καταναλωτών.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Δ. Ασημακόπουλος, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι η πτώση του τζίρου είναι εντυπωσιακή σε όλο το εύρος της αγοράς με τα πολυκαταστήματα να έχουν μείωση της τάξης του 9% με 10% και ανάλογα με τα είδη που εμπορεύονται οι επιχειρήσεις, η πτώση του τζίρου, φτάνει ακόμη και το 50% με 60%.

Ο κ. Ασημακόπουλος σχολίασε ότι η πτώση του τζίρου και η αύξηση των έμμεσων φόρων αναμφίβολα θα φέρουν αρκετές επιχειρήσεις αντιμέτωπες με τη διακοπή της δραστηριότητά τους ενώ σημείωσε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από το ενδεχόμενο η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά να φέρει μείωση της ποιότητας. Ως παράδειγμα ανέφερε τον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο που μια τέτοια εξέλιξη, όπως είπε, θα έφερνε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην οικονομία.

Κατά τον κύριο Ασημακόπουλο στην παρούσα οικονομική κατάσταση το ζητούμενο δεν θα πρέπει να είναι η μείωση των τιμών αλλά η συγκράτησή τους ώστε με αυτό τον τρόπο να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες, καταρχήν, του 2011.