Με αφορμή το δημοσίευμα του newsbeast.gr για τις ομορφιές της Ρόδου, αναγνώστης που διατηρεί κατάστημα στο νησί καταγγέλλει ότι η τουριστική αστυνομία είναι παραγκωνισμένη.

Σε επικοινωνία που είχε με το newsbeast.gr ο Β. Σ., καταστηματάρχης στο νησί αναφέρει: «Την επόμενη εβδομάδα έρχεται στο νησί μας ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας.

Ξέρετε ότι η τουριστική αστυνομία έχει δύο άτομα για ελέγχους σε όλο το νησί; Οι άνθρωποι αυτοί δεν προλαβαίνουν να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν είναι ότι δεν θέλουν, είναι ότι δεν προλαβαίνουν. Δεν φτάνουν», λέει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Στη Ρόδο αυτή τη στιγμή υπάρχει φοβερό πρόβλημα με τους κράχτες. Δεν είναι δυνατόν να τραβούν διαρκώς τους διερχόμενους για να μπαίνουν στα μαγαζιά τους. Φανταστείτε ότι είστε ξεναγός, έρχεται το γκρουπ σας και δεν μπορείτε να κάνετε την ξενάγηση.

Φωτογραφία στο σιντριβάνι δεν μπορείτε να βγάλετε γιατί υπάρχει κράχτης. Είναι χαρακτηριστικό, όπως γνωρίζουμε, ότι υπάρχουν δύο κράχτες, μόνιμοι τον περισσότερο καιρό στο σιντριβάνι, και δεν αφήνουν να βγαίνουν φωτογραφίες. Εάν δεν είναι η αστυνομία ή οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. δεν μπορούν να κάνουν την αστυνόμευση που πρέπει στην πλατεία Ιπποκράτους. Πρέπει κάποια πράγματα να γίνονται γνωστά για να μην πλήττεται ο τουρισμός».