Με λαμπρότητα ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, καθώς το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η τελετή έναρξης. Με κομμένη την ανάσα εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν τη τελετή έναρξης ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρίσεις με τις αντίστοιχες τελετές του Πεκίνου και φυσικά της Αθήνας.

Το παρακάτω μήνυμα μάς το έστειλα αναγνώστης του newsbeast.gr:

«Πέρα από την κλεμμένη ιδέα της τελετής έναρξης από τους Αγώνες της Αθήνας το 2004, άλλωστε φημίζονται γι’ αυτό οι Άγγλοι (Μάρμαρα του Παρθενώνα κ.ά.) παρατήρησα ότι για πρώτη φορά δεν ακούστηκε ο ολυμπιακός ύμνος από χορωδία στην ελληνική γλώσσα (όπως και στο Πεκίνο) παρά μόνο ακούστηκε η μουσική εκτέλεσή του. Γιατί αυτό; Επίσης για πρώτη φορά η φλόγα χωρίστηκε σε άλλες επτά φλόγες και επομένως η Αφή του Φλόγας έγινε Αφή των Φλογών; (την επομένη φορά σε πόσες δάδες θα μοιραστεί;).

Δήλωσε ο Ζαγκ Ρογκ ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν τώρα στο σπίτι τους το 2012. Πήγε να διορθώσει βέβαια η ΔΟΕ λέγοντας, ότι ο Ζαγκ Ρογκ αναφέρθηκε στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά πώς να το δεχτούμε αυτό ως δικαιολογία όταν αυτή είναι η τρίτη φορά που γίνονται στο Λονδίνο; Τα Ολυμπιακά ιδεώδη υποτίθεται ότι υπήρχαν και στις δύο προηγούμενες Ολυμπιάδες του Λονδίνου. Γιατί λοιπόν τώρα το θυμήθηκε ; Ποιόν κοροϊδεύουν; Τι εννοούσε ο Ζαγκ Ρογκ τελικά; Θα δεχθούμε τις εξηγήσεις έτσι απλά; Τι λέτε κύριοι της Ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής, πολιτικοί, ΜΜΕ;».