Είμαι μητέρα μιας μαθήτριας του 6ου Γυμνασίου Νικαίας, εκεί όπου αυτή την στιγμή γίνεται κινητοποίηση κατά της δημιουργίας κέντρου ΟΚΑΝΑ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Οι κινητοποιήσεις των γονιών και των μαθητών έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή, σφραγίζοντας την πίσω πόρτα του νοσοκομείου από όπου ήθελαν να περάσουν τους ασθενείς «χρήστες» σε απόσταση δηλαδή αναπνοής από τα παιδιά μας. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν δύο σχολικά συγκροτήματα, το 6ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο, και μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου υπάρχει και παιδικός σταθμός.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε ανεπίσημα από το Σάββατο και προς το παρόν βάζουν τους «χρήστες» από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου καθώς την άλλη τη φρουρούν οι γονείς.

Ζητάμε την βοήθεια για να πάρει το θέμα την έκταση που πρέπει και να μην γίνει το κέντρο στο συγκεκριμένο νοσοκομείου λογά της ιδιαιτερότητας της θέσης του.

Καταλαβαίνετε ότι θα δημιουργηθεί γκέτο στην περιοχή και όλοι οι κάτοικοι φοβόμαστε πως θα έχουμε πολλά προβλήματα, όχι με τους ανθρώπους που χρειάζονται θεραπεία αλλά από αυτούς που ακολουθούν αυτά τα παιδιά, εννοώντας τους έμπορους ναρκωτικών.

Ήδη εχθές υπήρχαν διαπληκτισμοί αναμεταξύ τους αλλά και με τους οδηγούς ταξί (πιάτσα μπροστά από το νοσοκομείο) και ακούστηκε ότι έγινε και κλοπή σε ένα από τα περίπτερα που βρίσκονται μπροστά από το νοσοκομείο.

Επίσης ακούστηκε ότι τους κατεβάζουν στο νεκροτομείο για να τους δώσουν την δόση τους και να μην έρθουν σε επαφή με τον κόσμο που έχει μαζευτεί.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

Τ.Θ.