Άμεση ήταν η ανταπόκρισή σας στην έρευνα του newsbeast.gr για τις καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και για τη λάθος κατεύθυνση προς την οποία κινείται το σχέδιο του Ισπανού αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο. Κάτοικοι του συγκεκριμένου δήμου και των γύρω περιοχών – και όχι μόνο – σπεύσατε και στείλατε τη δική σας άποψη για το τι πρέπει να γίνει, ώστε η έκταση να αξιοποιηθεί με το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό και κοινωνικό όφελος. Σταδιακά θα δημοσιευθούν όλες οι απόψεις που έφτασαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

«Καλό είναι να είμαστε ρεαλιστές. Ακόμα και αν υπήρχε η πολιτική βούληση για αλλαγή χρήσεων γης και αξιοποίηση του Ελληνικού, δεν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Και ταυτόχρονα, ακόμα και αν υπήρχε επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, δεν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για amusement parks, διότι πολύ απλά τα πάρκα αυτά έχουν εξαιρετικά υψηλά λειτουργικά κόστη. Σε αυτό προσθέστε και τη ζέστη, που καθιστά την απαραίτητη επισκεψιμότητα για την οικονομική επιβίωση του εγχειρήματος αμφίβολη.

Και σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε για τον υπολογισμό της επισκεψιμότητας στοιχεία από τη Γαλλία, μιλάμε για μια χώρα στο κέντρο της Ευρώπης (πρόσβαση σε 2 ώρες από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες), με πληθυσμό 60εκ. και μια πρωτεύουσα που είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη ούτως ή άλλως. Επίσης, μιλάμε για Disneyland, δηλαδή για ένα brandname ανάμεσα στα πλέον αναγνωρίσιμα διεθνώς.

Συνεπώς, παρότι είναι αξιόλογη η προσπάθεια και μακάρι να γινόταν στον εν λόγω χώρο κάτι τέτοιο, είναι μάλλον ουτοπικό το σενάριο διότι δε θα βρει χρηματοδότηση (διότι δεν είναι οικονομικά βιώσιμο, ακόμα και αν τους παραχωρηθεί δωρεάν ο χώρος).

Αντιπροτείνω ένα θεματικό πάρκο με αντικείμενο την Αρχαία Ελλάδα, τους θεούς του Ολύμπου κλπ στους πρόποδες του Ολύμπου. Μικρότερο κόστος, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και δίνει πνοή σε ένα ξεχασμένο, υποβαθμισμένο μέρος της Ελληνικής περιφέρειας.

Στο Ελληνικό, που βρίσκεται κοντά στο κέντρο, παραθαλάσσια, κλπ κλπ, νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι η πίστα F1, αλλά αμφιβάλλω αν κι αυτό είναι εφικτό (δεν έχω γνώσεις επί του θέματος για να το αναλύσω).

Με εκτίμηση,
Κατερίνα Μ.»

Περιμένουμε και τις δικές απόψεις γύρω από το θέμα. Επειδή κάποια πράγματα μας αφορούν άμεσα πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζουμε, μπορείτε να τις καταθέσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]