Μια νεκρή αρσενική φώκια που ανήκει στο είδος Μανάτος εντοπίστηκε νεκρή σε ενυδρείο, μετά από μαραθώνιο σεξ με που έκανε με τον αδερφό της, με τους υπεύθυνους να παρατηρούν, χωρίς να επεμβαίνουν.

Σύμφωνα με το mysuncoast.com, το περιστατικό έγινε στη Φλόριντα και πρόκειται για τον Hugh που έχασε τη ζωή του από τον Buffett.

Το ενυδρίο Mote Marine Aquarium and Laboratory εξέδωσε μια σχετική δήλωση λέγοντας: «Ο Hugh και ο Buffett παρουσίασαν φυσική, αλλά αυξημένη, συμπεριφορά ζευγαρώματος που παρατηρήθηκε και τεκμηριώθηκε σε αντίστοιχα θηλαστικά τόσο στη διαχειριζόμενη φροντίδα όσο και στην άγρια ​​φύση. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε τέτοια αυξημένη συμπεριφορά ζευγαρώματος μεταξύ των δύο».

Παράλληλα, τόνισε πως οι δυο τους ήταν συνήθως σεξουαλικά ενεργοί μόνο δύο μήνες το χρόνο.

Μάλιστα, το ABC7 ανέφερε πως «η σεξουαλική συμπεριφορά συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με περιόδους ανάπαυσης μεταξύ αλληλεπιδράσεων υψηλής έντασης και περιστασιακής διείσδυσης. Περίπου στις 5:15 μ.μ., το μεγαλύτερο αρσενικό παρατηρήθηκε να διεισδύει στο μικρότερο αρσενικό πάλι. Όταν το μεγαλύτερο αρσενικό κολύμπησε μακριά, το μικρότερο αρσενικό φάνηκε να μην ανταποκρίνεται και να μένει ακίνητο στο κάτω μέρος της πισίνας. Επιβεβαιώθηκε ότι είχε πεθάνει»

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε εντύπωση, είναι πως οι υπεύθυνοι είχαν αντιληφθεί το μαραθώνιο σεξ και δεν επενέβησαν να προστατεύσουν τα ζώα, παρότι γνώριζαν ότι θα μπορούσε να υπάρχει τραγική κατάληξη για ένα εκ των δύο.