«Πιστεύω ότι τα συμφέροντα της χώρας ταυτίζονται απόλυτα με τις ανάγκες της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Υποστηρίζω, με παραδείγματα, ότι αυτά τα συμφέροντα, εξυπηρετούνται μέσω μιας ταχύρρυθμης “πράσινης” ενεργειακή μετάβαση» τόνισε ο βιοαρχιτέκτονας, και σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού «Περιβάλλοντος – Ενέργειας – Κλίματος» Βασίλης Τσολακίδης μιλώντας στο Newsbeast, στο περιθώριο της σχετικής ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα η Ένωση Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων, στην Ελευσίνα.

Όπως επισημαίνει ο πολύπειρος σύμβουλος ενεργειακών θεμάτων, «αυτή η μετάβαση μπορεί να είναι και αυτοχρηματοδοτούμενη, διότι θα περιορίζεται συνεχώς η εισαγωγή των ρυπογόνων ακριβών ορυκτών καυσίμων. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξυπηρετούνται συναλλαγματικοί πόροι με τους οποίους μπορεί να χρηματοδοτηθεί αυτή η ταχύρρυθμη ενέργεια προς την “πράσινη” μετάβαση».

Και συνεχίζει: «Μέσα από αυτήν την πορεία, θα δημιουργηθεί μία ισχυρή εγχώρια προστιθέμενη αξία και πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας οι οποίες θα είναι καλά αμειβόμενες για τους νέους ανθρώπους. Πιστεύω, ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, με φιλόδοξες και ρεαλιστικές προτάσεις».

Καταλήγει δε σημειώνοντας πως «η σημερινή εκδήλωση θεωρώ πως κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, για να βοηθήσει να ληφθούν πρωτοβουλίες, για να εξειδικευτούν αυτές οι προτάσεις, έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν οι παραγωγικές δυνάμεις, οι πολίτες, η νεολαία, και να μπορέσουμε γρήγορα να φέρουμε αυτή την ενεργειακή μετάβαση».