Ο Νοέμβριος είχε σχεδόν πια φτάσει όταν ο Κρις, ο Μιχαήλ και ο Γιάννης ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής τους στη θάλασσα.

Το Aqua Divers Club υποστηρίζει το έργο του «ΑΡΧΕΛΩΝ» Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, βοηθώντας στην απελευθέρωσή τους στη θάλασσα, μετά την περίθαλψη που δέχθηκαν στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στη Γλυφάδα.

Ο «Κρις», μια καρέτα με μήκος καβουκιού 47,5εκ., βρέθηκε στο ακρωτήριο Μαντέλι της Καρύστου, το Μάρτιο του 2010 έχοντας καταπιεί αγκίστρι. Χρειάσθηκε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί το αγκίστρι και πολλοί ακόμη μήνες ώσπου ο Κρις να είναι έτοιμος να επιστρέψει ελεύθερος στη θάλασσα.

Ο «Μιχαήλ», είναι μια καρέττα με μήκος καβουκιού 58,5εκ και βρέθηκε στην Άνδρο τον Ιούλιο του 2010. Ένα μέρος του σαγονιού του ήδη έλειπε, αλλά παρόλα αυτά ο Μιχαήλ κατάφερε να αρχίσει πάλι να τρώει και να δυναμώνει ημέρα με την ημέρα.

Ο «Γιάννης», ο μικρότερος από τους 3, ζύγισε μόλις 7 κιλά όταν βρέθηκε τον Μάιο του 2010 κοντά στη Ναύπακτο, με ένα σοβαρότατο χτύπημα στο κεφάλι. Κατά τη διάρκεια της επούλωσης αντιμετώπισε για μερικούς μήνες πρόβλημα κλίσης. Αυτή ήταν η δεύτερη προσπάθεια να απελευθερωθεί ο Γιάννης και ακόμη και τώρα χρειάστηκε να τον ενθαρρύνουμε για να βουτήξει ξανά στα βάθη της θάλασσας!

πηγή: ΑΡΧΕΛΩΝ