Το παράξενο «πέπλο» αράχνης έκανε και πάλι την εμφάνισή του πρόσφατα στο Αιτωλικό, όπου οι ιστοί αράχνης άρχισαν να καλύπτουν τη βλάστηση στην περιοχή.

Για το φαινόμενο μίλησε στην ΕΡΤ η βιολόγος, αραχνολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Μαρία Χατζάκη.

Σύμφωνα με την ίδια, «οι συνθήκες στο Αιτωλικό είναι τέτοιες ώστε τα έντομα βρίσκουν, λόγω της υγρασίας και της τροφής που βρίσκουν εκεί, τις συνθήκες ώστε να αυξηθούν».

«Στο συγκεκριμένο μέρος συγκεντρώνονται χιλιάδες αράχνες και είναι χαρακτηριστικό του φαινομένου ότι παρατηρείται τη συγκεκριμένη εποχή, ποτέ λ.χ. το χειμώνα ή την άνοιξη. Την προηγούμενη φορά το φαινόμενο παρατηρήθηκε και στον ποταμό Νέστο ή το Κοτύχι της Πελοποννήσου» είπε ακόμα.

«Με την τόσο μεγάλη αύξηση του πληθυσμού οι αράχνες αλλάζουν τη συμπεριφορά τους, απλώνουν τους ιστούς τους και φτιάχνουν αυτά τα μεγάλα πέπλα που βλέπουμε. Όταν πέσει η θερμοκρασία και αλλάξει η εποχή θα πεθάνουν και θα πάψει το φαινόμενο» εξήγησε σχετικά η ίδια.

Σημειώνεται πως το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και τον Σεπτέμβριο του 2018 στην ίδια περιοχή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.