Μέχρι και χίλια ευρώ ανά αγελάδα το χρόνο, μπορεί να εξοικονομήσει ο κτηνοτρόφος που θα εξοπλίσει τη μονάδα του με το πρωτοποριακό λογισμικό διαχείρισης κοπαδιού, το οποίο διαθέτει στην ελληνική αγορά βορειοελλαδική εταιρία.

Το κέρδος είναι σημαντικό, αφού με τα σημερινά δεδομένα το μέσο κόστος φροντίδας ενός ζώου να ανέρχεται ως και 3.000 ευρώ ετησίως, όπως είπαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της εταιρίας «MilkPlan», Απόστολος Βάρκας και ο Βορειοελλαδίτης κτηνοτρόφος, Γιώργος Κεφαλάς.

Το ολοκληρωμένο λογισμικό διαχείρισης κοπαδιού, με την επωνυμία «Afifarm», που παρουσιάζεται στην 9η Διεθνή Έκθεση «Zootechnia», μπορεί να το διαχειριστεί ο κτηνοτρόφος και μέσω του κινητού του τηλεφώνου, του δίνει απεριόριστες και ποικίλες δυνατότητες και το σημαντικότερο οι αγελαδοτρόφοι «μπορούν να έχουν ζωή και εκτός των στάβλων», όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλάς.

«Το Afifarm είναι το λογισμικό ενός πλήρους συστήματος διαχείρισης που αξιοποιείται με πολλούς τρόπους ανάλογα με τον εξοπλισμό που επιλέγει ο κτηνοτρόφος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την γαλακτομέτρηση, τη χημική ανάλυση του γάλακτος (λιπαρά, πρωτεΐνες, λακτόζη, αίμα, σωματικά κύτταρα κλπ), τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων υγείας των αγελάδων,αλλά και την ανίχνευση γονιμότητας», υπογραμμίζει ο κ. Βάρκας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.