Αν δεν ήταν ψάρι, μάλλον θα ήθελε να είναι… μοντέλο. Είδε τον φωτογραφικό φακό και άρχισε να τριγυρίζει γύρω του αρχικά και μετά να πηγαίνει μπροστά του και να ποζάρει στον δύτη Ίλαν Μπεν. Ο τελευταίος δεν έχασε την ευκαιρία και το απαθανάτισε, με το αποτέλεσμα να είναι… απολαυστικό.

Πρόκειται για ένα τροπικό ψάρι, που ονομάζεται trunkfish. Η αστεία όψη του έκανε τον τυχερό δύτη να γελάσει με την καρδιά του, όπως αποκάλυψε. Όχι μόνο αυτή όμως, αλλά και τα… νάζια του ψαριού. Μόλις τον είδε να βγάζει την φωτογραφική μηχανή πλησίασε τόσο πολύ που λίγο ακόμη και θα της έδινε ένα φιλί με τα σουφρωμένα χείλη του. Γι’ αυτό και δείχνει μεγάλο σε μέγεθος, αλλά στην πραγματικότητα είναι μικροσκοπικό, μόλις 15 εκατοστά μήκος και 7 πλάτος. Σύμφωνα με την περιγραφή του Μπεν επέπλεε μπροστά του και κοιτούσε την αντανάκλαση του στο φακό της μηχανής.

Μετά άρχισε τις… τσαχπινιές. Όλα αυτά συνέβησαν στον βυθό της Ερυθράς θάλασσας λίγο μετά τις ακτές του Ισραήλ. Μάλιστα, κι άλλοι δύτες που έχουν βουτήξει στα νερά λένε ότι γνωρίζουν το συγκεκριμένο ψάρι (προσέξτε το συγκεκριμένο, όχι το είδος του). «Το ψάρι αυτό είναι “ερωτευμένο” με τους δύτες και κυρίως με τους υποθαλάσσιους φωτογράφους που βρίσκονται –κατά καιρούς- στην περιοχή του. Έλκεται τόσο πολύ από την κάμερα που είναι πολύ εύκολο να το προσελκύσεις», εξηγεί ο Ίλαν Μπεν μιλώντας στην Mail.