Η Greenpeace εμποδίζει ρωσικό τάνκερ στο Ρότερνταμ

Συνελήφθησαν τριάντα ακτιβιστές


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
14:23
01/05/2014
Η Greenpeace εμποδίζει ρωσικό τάνκερ στο Ρότερνταμ
1
loading

Τριάντα ακτιβιστές της Greenpeace, μεταξύ τους ο καπετάνιος του πλοίου Rainbow Warrior, συνελήφθησαν σήμερα στο λιμάνι του Ρότερνταμ την ώρα που εμπόδιζαν ένα ρωσικό πετρελαιοφόρο να παραδώσει πετρέλαιο από την Αρκτική, ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία.

«Ο καπετάνιος συνελήφθη και το πλοίο οδηγήθηκε αλλού», δήλωσε ο Ρόλαντ Εκερς, εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας σύμφωνα με τον οποίο και άλλοι ακτιβιστές της οικολογικής οργάνωσης βρίσκονταν σε μικρότερα πλοία προκειμένου να εμποδίσουν το ρωσικό τάνκερ να προσεγγίσει το λιμάνι.

Ο καπετάνιος είναι το μόνο πρόσωπο στο Rainbow Warrior που συνελήφθη. Οι άλλοι συλληφθέντες μετείχαν στην επιχείρηση κυρίως με πλοιάρια και είχαν τοποθετηθεί μεταξύ της αποβάθρας και του ρωσικού πετρελαιοφόρου "Μιχαήλ Ουλιάνοφ" ώστε να εμποδίσουν την προσέγγισή του, εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Στόχος της Greenpeace είναι να διαμαρτυρηθεί με αυτό τον τρόπο κατά της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Αρκτική, μια περιοχή με ευαίσθητο οικοσύστημα. Οι ακτιβιστές της είχαν υψώσει πανό στο κύτος του τάνκερ που έγραφε «Οχι πετρέλαιο από την Αρκτική».

Ο κατετάνιος του Rainbow Warrior δεν είναι άλλος από τον Πίτερ Ουίλκοξ, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 30 ακτιβιστές της Greenpeace που οι ρωσικές αρχές είχαν συλλάβει τον Σεπτέμβριο, ενώ επιχειρούσαν την κατάληψη εξέδρας άντλησης πετρελαίου του ρωσικού ομίλου Gazprom.

Το ρωσικό τάνκερ μεταφέρει το πρώτο φορτίο πετρελαίου, η εξόρυξη του οποίου έγινε ανοικτά της Αρκτικής.

Το συγκεκριμένο φορτίο αγοράστηκε από το γαλλικό όμιλο Total και προέρχεται ακριβώς από την εξέδρα άντλησης εναντίον της οποίας είχε επιχειρήσει η Greenpeace το Σεπτέμβριο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Nicholas

    ω τι σύμπτωσης! Την ώρα που ο αμερικανοσιωνισμός επιτίθεται κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας για τον έλεγχο της παγκόσμιας ενέργειας , η \"οικολόγοι\" επιτίθενται κατά ρωσικού σκάφους! Κάτι σαν συγκοινωνούντα δοχεία!
    Φυσικά η ευαισθητοποίηση της σταματάει στα σύνορα του Ισραήλ που παρεμπιπτόντως αυτόν τον καιρό ΞΑΝΑβομβαρδίζει αμάχους στην Παλαιστίνη,,,,αλλά ουδείς ασχολείται με τις ζωές μερικών σιμιτιών!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει