Οι αράχνες και οι ιστοί που υφαίνουν για πολλούς είναι ένα καθηλωτικό θέαμα ενώ για κάποιους άλλους μία τρομακτική εικόνα που δεν θα ήθελαν να αντιμετωπίσουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι κατασκευή μίας αράχνης στη φύση είναι τόσο μεγάλη που δημιουργεί δέος.

Μία τέτοια δημιουργία κατέγραψε ο ειδικός Francis Skalicky. Την εικόνα δημοσίευσε το τμήμα Προστασίας του περιβάλλοντος στο Μιζούρι (Department of Conservation) και τραβήχτηκε σε ένα μονοπάτι κοντά στο Σπρίνγκφιλντ στο Μιζούρι των ΗΠΑ.

Ο περίπλοκος, κυκλικός ιστός δεσπόζει ανάμεσα σε δύο δέντρα και η οπτική από την οποία έχει τραβηχτεί η φωτογραφία τον κάνει να φαίνεται αναλογικά τεράστιος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τμήματος οι αράχνες που φτιάχνουν τόσο μεγάλους και περίπλοκους ιστούς συνήθως μεγάλες σε μέγεθος και τριχωτές. Η συγκεκριμένη λέγεται Spotted Orb Weavers (εναλλακτικές ονομασίες είναι τα Barn Spiders, Arabesque Orbweaver, Arboreal Orb Weavers).

Οι αράχνες βοηθούν στον έλεγχο του πληθυσμού των μυγών και άλλων εντόμων, αλλά η συγκεκριμένη φωτογραφία μάλλον δεν παραπέμπει σε παγίδα για έντομα.

Χρήστες του Facebook ανέφεραν ότι αυτός είναι σίγουρα ένας ιστός στον οποίο θα μπορούσε να παγιδευτεί άνθρωπος αν βρισκόταν σε αυτό το μονοπάτι τη νύχτα – έστω και στιγμιαία. Αρκετοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν την περίτεχνη δουλειά της αράχνης.

ORBWEAVER SPIDERWEB: MDC Media Specialist Francis Skalicky snapped a pic of the orbweaver's spiderweb while out on a…

Posted by Missouri Dept. of Conservation on Wednesday, September 30, 2020