Νεκρές βρέθηκαν επτά μεσογειακές φώκιες στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες

«Υπάρχουν εμφανή σημάδια ηθελημένης θανάτωσης» σύμφωνα με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
17:27
20/05/2020
Νεκρές βρέθηκαν επτά μεσογειακές φώκιες στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες
1
loading

Επτά νεκρές μεσογειακές φώκιες εντοπίστηκαν τους τελευταίους μήνες, όπως καταγγέλλει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», κάνοντας λόγο για «εμφανή σημάδια ηθελημένης θανάτωσης», από ανθρώπινα χέρια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το «Αρχιπέλαγος» και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις ακτές της Σάμου νεκρές εντοπίστηκαν δύο μεσογειακές φώκιες με εμφανή σημάδια από σφιχτό δέσιμο με σχοινί. «Αυτό αποτελεί μία συνήθη πρακτική από τους δολοφόνους των θαλασσών, κατά την απόπειρα βύθισης για να εξαφανίσουν τα θύματα και τα ίχνη τους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θοδωρής Τσιμπίδης.

Επιπλέον, δύο αναφορές για νεκρές φώκιες έγιναν στα Βόρεια Δωδεκάνησα, μία εκ των οποίων θανατώθηκε και βυθίστηκε με παρόμοιο τρόπο, ενώ άλλες τρεις εντοπίστηκαν την ίδια χρονική περίοδο σε Σκιάθο, Κω και Ρόδο.

«Μία μικρή μειοψηφία ψαράδων που φέρουν επαγγελματική άδεια και επιμένουν να δυσφημίζουν το σύνολο των αλιέων, συνέχισαν το μακάβριο έργο τους, αποδεκατίζοντας σπάνια θαλάσσια είδη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιμπίδης.

Ενώ επισημαίνει εμφατικά: «Οφείλουμε να σταματήσουμε να αποδεχόμαστε ως κανονικότητα τη δολοφονία των ζώων, και όλοι μας: οι αρχές, οι περιβαλλοντικοί φορείς, οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών και οι ίδιοι οι αλιείς, να κάνουμε ότι είναι εφικτό για τον εντοπισμό των περιστατικών, αλλά και των δολοφόνων που συνεχίζουν κυκλοφορούν στις θάλασσες μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar κατσαπλιάς

    Παράξενο! Πρωτάκουστο! Πρωτοφανές! Απίθανο! Αδιανόητο! Απίστευτο! Δολοφονούνται, απαγχονίζονται, σφαγιάζονται, πυροβολούνται, πολτοποιούνται, τεμαχίζονται, επικρέμονται, κακοποιούνται, εκφοβίζονται κ.λπ. στις μεν ελληνικές θάλασσες φώκιες, χελώνες και προστατευόμενα καρχαριοειδή, στην δε ηπειρωτική χώρα αρπακτικά πτηνά, αρκούδες και άλλα χερσαία θηλαστικά; Μάλλον πρόκειται για διασπορά ψευδών ή παραπλανητικών ειδήσεων, καθόσον οι κατοικούντες και παρεπιδημούντες ανά την επικράτεια διακρίνονται για τα φιλοζωικά των αισθήματα. Ούτε ένας σκύλος ή μία γάτα δεν έχει βρει φρικτό τέλος από φόλα, τροχοφόρα, πιστόλια, κυνηγετικά...Αυτά που γράφονται και διαδίδονται αποτελούν ανυπόστατες φήμες και λασπολογίες, οι οποίες ακρίτως κοινοποιούνται διά τού τύπου, καθότι αυτού τού είδους τα ζωντανά, οι ζωοκτόνοι δηλαδή, δεν ευδοκιμούν στην χώρα μας. \'Εργο ξένων πρακτόρων αποτελούν τα όποια περιστατικά, σίγουρα δάκτυλος είτε σιωνιστικός είτε τής CIA, προκειμένου να πληγεί ο τουρισμός και η εικόνα (image) τού λαού...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει