Μια μητέρα θα έκανε τα πάντα για τα προστατέψει τα παιδιά της, ακόμη κι αν αυτό σήμαινε ότι θα έθετε σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή.

Ο φωτογράφος άγριας ζωής Rian van Schalkwyk απαθανάτισε με το φωτογραφικό του φακό τη στιγμή που ένας θηλυκός ιπποπόταμος… έκανε αυτό ακριβώς που περιγράφεται παραπάνω.

Μπήκε μπροστά από το μικρό της και δέχτηκε την άγρια επίθεση ενός αφηνιασμένου, αρσενικού ελέφαντα για να το προστατέψει από τη δυνατή σύγκρουση και να του δώσει χρόνο να ξεφύγει.

Ο ελέφαντας σήκωσε κυριολεκτικά στον αέρα με την προβοσκίδα του το βαρύ ζώο, το οποίο προσγειώθηκε απότομα με την πλάτη του στο έδαφος, αλλά τελικά γλίτωσε με μια μικρή πληγή στο σώμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο ιδιωτικό πάρκο Erindi στην περιοχή Windhoek της Ναμίμπια.

«Ήταν η πιο εντυπωσιακή στιγμή που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Δε μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου» είπε ο φωτογράφος στη Daily Mail.

«Φωτογράφιζα τους ιπποπόταμους στο νερό. Το προσωπικό του πάρκου έριξε χορτάρια για να φάνε, καθώς εξαιτίας της ξηρασίας δεν υπήρχε άλλη τροφή για τα ζώα. Περίπου 20 ιπποπόταμοι βγήκαν από το νερό προκειμένου να φάνε. Ξαφνικά εμφανίστηκε ένας ελέφαντας από τους θάμνους και όρμηξε σαν μαινόμενος ταύρος. Τα ζώα μέχρι εκείνη την ώρα συμβίωναν αρμονικά γύρω από το νερό, μέχρι που ο ελέφαντας ενοχλήθηκε όταν μια μητέρα πλησίασε παραπάνω απ’ όσο εκείνος θα ήθελε. Η δύναμη του ήταν τέτοια που την πέταξε στον αέρα. Το μικρό έτρεξε προς τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ενώ η μητέρα μπήκε μέσα στο νερό και έμεινε για λίγα λεπτά εκεί» είπε ο φωτογράφος.

Οι θηλυκοί, ενήλικες ιπποπόταμοι μπορεί να ζυγίζουν μέχρι και 1,5 τόνο.

«Τη λυπήθηκα. Προσπάθησε να σώσει το μικρό της. Ήταν πολύ συγκινητικό να τη βλέπεις να μπαίνει μπροστά και να περιμένει απλά το χτύπημα από ένα ζώο πολύ μεγαλύτερό της» πρόσθεσε.