Φωτιές στην Αυστραλία: Χιλιάδες ζητούν τη μεταφορά κοάλα στη Νέα Ζηλανδία για να σωθούν

Καθηγητής εκτίμησε ότι ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν σκοτωθεί από τις πυρκαγιές


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
11:16
13/01/2020
Φωτιές στην Αυστραλία: Χιλιάδες ζητούν τη μεταφορά κοάλα στη Νέα Ζηλανδία για να σωθούν
1
loading

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση για να μεταφερθούν κοάλα στη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να διασωθεί το είδος αυτό που απειλείται από τις πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και μήνες στην Αυστραλία, ένα αίτημα που φαίνεται να απορρίπτει το Ουέλινγκτον.

Η Ένωση για τη Μεταφορά των Κοάλα προτείνει τα μαρσιποφόρα αυτά, ο αριθμός των οποίων μειώθηκε εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται στην Αυστραλία επί μήνες, να βρουν καταφύγιο στη Νέα Ζηλανδία, όπου υπάρχουν 300.000 στρέμματα δέντρων ευκαλύπτου.

Σε έκθεσή του ο καθηγητής Κρις Ντίκμαν του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ εκτίμησε ότι ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν σκοτωθεί από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, ένας αριθμός στον οποίο περιλαμβάνονται θηλαστικά, πτηνά και ερπετά, αλλά όχι τα έντομα και τα ασπόνδυλα.

Εξάλλου μεγάλη είναι η ανησυχία για την ικανότητα επιβίωσης των ζώων που επέζησαν από την καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα Νέας Ζηλανδίας) είχαν συγκεντρωθεί 7.500 υπογραφές για τη μεταφορά των κοάλα, όμως εκπρόσωπος της Νεοζηλανδής πρωθυπουργού Τζασίντα Άρντερν εξήγησε μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ότι στόχος της κυβέρνησης της χώρας είναι να βοηθήσει την Αυστραλία να θέσει υπό έλεγχο τις φωτιές προκειμένου τα κοάλα «να παραμείνουν στο φυσικό τους περιβάλλον».

Ο Σάιμον Έιρε, επιστημονικός υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου του Ουέλινγκτον, εξήγησε ότι θα χρειαστεί να παρασχεθεί βοήθεια στις αυστραλιανές αρχές ώστε να αντιμετωπίσουν την κρίση.

«Κατά τη γνώμη μας πρέπει να βοηθήσουμε την Αυστραλία και δεν πρόκειται μόνο για τα κοάλα, αλλά και για τα άλλα είδη που απειλούνται από τις πυρκαγιές», τόνισε.

Η μεταφορά ενός είδους σε νέο φυσικό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει κινδύνους αποσταθεροποιώντας την ισορροπία των ήδη υπαρχόντων πληθυσμών ζώων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Τα λαϊκά στρώματα αντιμέτωπα με ένα απάνθρωπο σύστημα
  Η μεγάλη καταστροφή που εξελίσσεται στην Αυστραλία, με τις τεράστιες δασικές πυρκαγιές σε μια ανεπτυγμένη καπιταλιστική χώρα - ήπειρο (με έκταση 7,7 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 25,5 εκατομμυρίων), αναδεικνύει - πέρα από τις προσπάθειες των αστικών δυνάμεων να την αποδώσουν αποκλειστικά στο υπαρκτό φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, με τις πολύ αυξημένες θερμοκρασίες - ότι η προστασία της φύσης και της ανθρώπινης ζωής δεν αποτελεί προτεραιότητα για τις αστικές κυβερνήσεις, με την Αυστραλία να μην αποτελεί εξαίρεση.
  Με αφορμή δε συλλήψεις που έγιναν, αναδεικνύεται ότι η αλλαγή στις χρήσεις γης είναι το κίνητρο των εμπρηστών για την εκμετάλλευση «φιλέτων», ιδιαίτερα σε περιοχές κοντά σε παραλίες.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2020/01/blog-post_339.html

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει