Η κυβέρνηση της Ινδίας εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει κίνητρα στους αγρότες για να φυτέψουν καυτερές πιπεριές τσίλι κατά μήκος των δρόμων που επισκέπτονται συχνότερα οι ελέφαντες, σε μια προσπάθεια να προστατευτούν οι καλλιέργειες.

Στην Ινδία οι συγκρούσεις των κατοίκων με τους ελέφαντες είναι συχνό φαινόμενο. Πάνω από 400 Ινδοί σκοτώνονται ετησίως από τα άγρια ζώα, τα οποία καταστρέφουν περίπου ένα εκατομμύριο εκτάρια καλλιεργειών.

Αντίστοιχα, πολλοί ελέφαντες χάνουν τη ζωή τους από αυτοσχέδιες παγίδες των χωρικών ή σκοτώνονται από διερχόμενα τρένα.

«Νομίζουμε ότι αξίζει να φυτέψουμε πιπεριές τσίλι. Πολλοί ειδικοί αλλά και κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν επίσης προτείνει ότι πρέπει να αλλάξουμε τις καλλιέργειες για να περιορίσουμε τις καταστροφές», δήλωσε στην εφημερίδα Indian Express εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος της Ινδίας.

Η πρόταση έγινε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον περιορισμό των συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπων και ζώων και περιλαμβάνει τη δημιουργία αναχωμάτων από πιπεριές τσίλι και κοπριά, πρακτική που έχει εφαρμοστεί στη Ναμίμπια.

Άλλη εναλλακτική είναι η καύση ξερών πιπεριών τσίλι σε συγκεκριμένα σημεία, καθώς ο καπνός αποτρέπει τους ελέφαντες, με την ελπίδα ότι τα ζώα θα σταματήσουν να πλησιάζουν τις συγκεκριμένες περιοχές.

Πηγή: econews.gr