Μυστήριο με εξακόσιους τόνους πετρελαίου στις βορειοανατολικές ακτές της Βραζιλίας

Άγνωστη έως σήμερα η προέλευσή του


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
9:39
22/10/2019
Μυστήριο με εξακόσιους τόνους πετρελαίου στις βορειοανατολικές ακτές της Βραζιλίας
1
loading

Πάνω από 600 τόνους αργού πετρελαίου έχουν συγκεντρώσει οι αρχές της Βραζιλίας από τις ακτές των βορειοανατολικών πολιτειών της από τη 12η Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας χθες, δίνοντας στη δημοσιότητα αριθμό διπλάσιο από αυτόν που είχε ανακοινώσει νωρίτερα η δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petrobras για την ποσότητα πετρελαίου και μολυσμένης άμμου που έχει περισυλλεγεί.

Ποσότητες πετρελαίου ξεβράζονται στις ακτές βορειοανατολικών Πολιτειών της Βραζιλίας επί δύο μήνες, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ. Η προέλευσή του μέχρι σήμερα αποτελεί μυστήριο. Έχουν ρυπανθεί πάνω από 200 τοποθεσίες κατά μήκος των ακτών, ενώ η ρύπανση απειλεί το θαλάσσιο οικοσύστημα, σύμφωνα με τις αρχές.

Νωρίτερα χθες η διεύθυνση της Πετρομπράς είχε ανακοινώσει πως έχει περισυλλέξει 280 τόνους πετρελαίου και άμμου από τις ακτές.

Η κυβέρνηση υπό τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου διατείνεται ότι το πετρέλαιο προέρχεται από τη Βενεζουέλα. Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχει αποφύγει να επιρρίψει άμεσα την ευθύνη στην κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Το Καράκας αρνείται πως ευθύνεται για τη ρύπανση στις βραζιλιάνικες ακτές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar δημοσιοκαφρίλα

    απο την μία ταμπελιάζουν τον Μπολσονάρου ως ακροδεξιό και απο την άλλη αναφέρονται στον δικτάτορα μαδούρο ως σοσιαλιστή αντί για ακροαριστερό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει