Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ioυνίου) επέλεξαν η Περιφέρεια Αττικής και το Grecofestival ως συμβολική μέρα για την έναρξη του με μία εντυπωσιακή εκδήλωση -ανοιχτή για το κοινό- στο πεδίο του Άρεως.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαίρη Βιδάλη, Κώστας Μπάστας, Στέλλα Κουρή, Άγγελος Βουράκης, Κώστας Διάκος καθώς και o Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας, έδωσαν το παρών στην έναρξη, σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό το φεστιβάλ ως θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Αττικής με θέμα το περιβάλλον.

Το Grecofestival αποτελεί ένα σύμπλεγμα οικολογικών δράσεων που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν τη νέα γενιά για την προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον καταπράσινο χώρο του Πεδίου του Άρεως προϋπαντίζοντας σειρά καλοκαιρινών happenings, παρουσιάστηκαν το επίσημο τραγούδι του φεστιβάλ με τίτλο «το ταξίδι της ευθύνης», η αφίσα του φεστιβάλ, καθώς και όλη η καμπάνια στα ΜΜΕ την οποία επιμελήθηκαν σπουδαστές marketing, art & Design, sound & music και οπτικοακουστικών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ που είναι και ο συνδιοργανωτής της δράσης.

Η γιορτή συνεχίστηκε με μουσική και χορό από τα μουσικά σύνολα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ «the touch» και «παγωτό χταπόδι» αλλά και του γνωστού νεανικού συγκροτήματος «maffins» που αγάπησε το νεανικό κοινό από την σειρά του MEGA « Πίσω στο Σπίτι».

Ηχηρή παρουσία στην εκδήλωση έδωσε και η Ελληνική Επιτροπή Συνεργασίας με την UNICEF και ο Γενικός Διευθυντής Ηλίας Λυμπέρης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσοίωνες προβλέψεις της παγκόσμιας κοινότητας από την έλλειψη νερού, πρόβλημα που θα κορυφωθεί στον πλανήτη τα επόμενα χρόνια, ενώ εξήρε την προσπάθεια της Περιφέρειας και του Ομίλου ΑΚΜΗ ως ακόμα μία ενεργή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των νέων για την σωτηρία του περιβάλλοντος.

Σπουδαστές art & Design του ΙΕΚ ΑΚΜΗ παρουσίασαν και παρέδωσαν στην UNICEF τις προτάσεις τους για την αφίσα την UNICEF με θέμα το περιβάλλον, ενώ κάποια σχέδια από αυτά θα αξιοποιηθούν σε ανάλογη σειρά σχολικών τετραδίων που κάθε χρόνο τυπώνει η UNICEF.

O Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός στον χαιρετισμό του, κάλεσε τους νέους να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για να διασωθεί το περιβάλλον γιατί χωρίς επαγρύπνηση και δράση η επόμενη μέρα θα είναι πιο δύσκολη στην διαβίωσή μας στον πλανήτη γη, ενώ ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Αντώνης Γάκης που έχει την ευθύνη του Grecofestival, ανακοίνωσε το πρόγραμμα των σπονδυλωτών εκδηλώσεων του φεστιβάλ ενώ ζήτησε από τους νέους να θυμούνται ότι η παγκόσμια μέρα για το περιβάλλον είναι η κάθε μέρα που ξημερώνει.

Ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, με τη σειρά του τόνισε πως η γη είναι το πρώτο μας «σπίτι» , το περιβάλλον το έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας και με αυτή την ιδιότητα η δέσμευσή μας για την προστασία τους είναι η δέσμευσή μας για την προστασία της διαβίωσης των παιδιών μας.

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή τιμητικών διακρίσεων στους σπουδαστές marketing-διαφήμισης, δημοσιογραφίας, γραφιστικής-art & design, ηχοληψίας-Sound & music και οπτικοακουστικών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ που εργάστηκαν για το φεστιβάλ.

Το GrecoFestival υποστηρίζει διοικητικά η Π.Ε. Κεντρικού Τομέα, η Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και η Δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής με την συνδιοργάνωση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών.

To φεστιβάλ συνεχίζεται.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.grecofestival.com